Gör ett läckert avokadosmör genom att mixa avokado med lite salt, citron och peppar. mmm vad gott och med färska grönsaker till1
3 dl linfrö
3 dl vatten
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön 1 tsk salt
1 msk Örtkryddor exempelvis kummin.
Blanda linfrö med 3 dl vatten. Låt stå cirka 4-8 timmar. Rör ned sesamfrö, solrosfrön och pumpafrö. Lägg i kryddor och saltet. Rör runt ordentligt. Bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 40-45 grader, beroende på hur ny din ugn är, kan det variera hur det fungerar med inställningen av temperaturen. Öppna ugnslocket emellanåt. Det tar mellan åtta timmar till ett dygn att baka kexen i ugnen, återigen beroende på ugnen. När kexen går att bryta som knäckebröd är de klara. Förvara i en låda som sluter tätt.
Sagas Potatis och Purjolökssoppa
6 potatisar
1/2 purjolök
1 msk smör eller margarin
5 dl vatten
1 buljongtärning
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skär purjolöken i tunna ringar. Smält smöret och bryn purjolöken. Lägg i potatisen. Häll på vatten. Smula ned buljongtärningen. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda cirka 20 minuter.
Servera med nyklippt persilja och linfrökex med avokadosmör.
Lycka till!
Kram
Erica och Saga
Ps. Saga har gjort en egen receptbok för några år sedan, maila mig på info@rawfoodbyerica.se om du vill köpa den!
0 kommentarer