Recept på Linfrökex och Soppa

sep 19, 2019

Här är receptet på linfrökex som jag nämde på min IGTV video som du kan servera till Sagas potatis soppa 🙂

Gör ett läckert avokadosmör genom att mixa avokado med lite salt, citron och peppar. mmm vad gott och med färska grönsaker till1

Linfrökex
3 dl linfrö
3 dl vatten
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön 1 tsk salt
1 msk Örtkryddor exempelvis kummin.
Blanda linfrö med 3 dl vatten. Låt stå cirka 4-8 timmar. Rör ned sesamfrö, solrosfrön och pumpafrö. Lägg i kryddor och saltet. Rör runt ordentligt. Bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 40-45 grader, beroende på hur ny din ugn är, kan det variera hur det fungerar med inställningen av temperaturen. Öppna ugnslocket emellanåt. Det tar mellan åtta timmar till ett dygn att baka kexen i ugnen, återigen beroende på ugnen. När kexen går att bryta som knäckebröd är de klara. Förvara i en låda som sluter tätt.

Sagas Potatis och Purjolökssoppa
6 potatisar
1/2 purjolök
1 msk smör eller margarin
5 dl vatten
1 buljongtärning
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skär purjolöken i tunna ringar. Smält smöret och bryn purjolöken. Lägg i potatisen. Häll på vatten. Smula ned buljongtärningen. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda cirka 20 minuter.
Servera med nyklippt persilja och linfrökex med avokadosmör.

Lycka till!
Kram
Erica och Saga

Ps. Saga har gjort en egen receptbok för några år sedan, maila mig på info@rawfoodbyerica.se om du vill köpa den!

 
Lite av varje som hänt!

Lite av varje som hänt!

Idag måndag förmiddag sitter jag och skriver samman recept inför min online workshop på onsdag. Jag boostade mig själv med en chokladmjölk och kreativiteten satte fart!! Idén till en online workshop kom när jag stod i köket en lördagskväll och gjorde choklad med Liv...

En engelsk uppdatering 😁

En engelsk uppdatering 😁

Starting off my work week with a Super Duper Elixir Chocolate Milk and writing the recipes for Wednesday ”How to make your own Raw Chocolate” online workshop, updating my blog, answering emails and organising a weekly menuplan for @johannabjurstrom upcoming book 😻!...

Where ever I lay my mat

Where ever I lay my mat

... everyday I try to make space for yoga. Sometimes 5 min, and sometimes 2 hrs. It makes me feel more connected to myself; my breathe, my body and mind.Where ever I am, I try to squeeze in a yogamat but it can also be right on the carpet, as this morning.Mostly I am...

Var nöjd med allt som livet ger!

Var nöjd med allt som livet ger!

"Var nöjd med allt som livet geroch allting som du kring dig serglöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var glad och nöjd för vet du vaden björntjänst gör ju ingen glad.Var nöjd med livet som vi lever här."Ja den sista vintermånaden och med en pågående pandemi, får...

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Snart vänder det, ljusare har det blivit men snart vänder det och värmen och vårkänslan kommer. Hur ska vi hålla ut och hålla geisten uppe? Mitt tips är att göra sin egen raw choklad. Att inköpa ingredienserna, handla någon roliga chokladform och sedan känna hur...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »