Sesammjölk 🤍

nov 25, 2020

Sesammjölk är så enkelt att göra. Fröna är så små och behöver bara en kort blötläggning eller om du har bråttom, bara att skölja av. Mixa med lite lite salt, lite lite vaniljpulver och valfritt med något sött; yaconsirap, kokossocker, banan, dadlar etc. Eftersom fröna är så små blir väl krossade och du behöver inte sila mjölken. Gör cirka en liter, variera vattenmängd så du får den tjockleken som du gillar. En superbra kombo är att lägga svarta vinbär i sesammjölken, lägga lite raw cacao nibs på och om du vill ha lite mer kolhydrater, havregryn. De mått jag använder är cirka mått 1 dl sesamfrön till 7 dl vatten men som skrivet variera vattenmängd så det blir som du gillar det

Sesamfrön sägs ha 16 gånger kalcium än vanlig mjölk och är rik på mineraler och goda fetter. Ett suveränt alternativ till den växtbaserade mjölken.

Testa!

Kram

Erica

En vän på besök

En vän på besök

Igår kom en vän på besök och jag hade i princip inget hemma i kylen så jag fick vara kreativ med det jag hade. Linda som min vän heter träffar jag ungefär en gång om året. Vi möttes 2006 när vi var praktikanter på Levande Föda gården på Väddö. Sedan dess har vi delat...

Älskar mitt jobb

Älskar mitt jobb

Jag älskar verkligen mitt jobb med Raw food by erica och på Holistic Health Academy! Varje dag känner jag en sådan glädje att få sprida och verka för det som är viktigt för mig och som jag älskar och kan i sin tur bidra till en bättre hälsa för mina medmänniskor. Det...

Ericas Detox dag på Ekoappen

Ericas Detox dag på Ekoappen

Sommaren är exemplarisk att göra en detox! Det är så mycket lättare när det är varmt ute och du kanske är ledig och kan vila lite extra?Här får du en artikel som jag skrev för Ekoappen om hur du kan göra en detox dag <3På Ekoappen finner du det senaste inom...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »