Kimchi Recept med Tistelvind

jan 20, 2021

Bowl med Kimchi Majjo, 2 bowls

En bowl är alltid en vinnare! En krämig hot kimchi majjo till blir en perfekt röra till och ger både nyttigheter och massor med smak.

4 dl kokt quinoa eller blomkålsris

1 kruka koriander, grovhackad

10 cocktailtomater, halverade

4 st grönkålsblad, ångade

1 avokado, skuren i skivor

½ lime

Kimchi majjo:

1 dl Tistelvind Kimchi Hot

1 dl vegan majonnäs

Lägg upp ingredienserna till bowlen i en skål. Rör samman Kimchi och majonnäs i en skål. Klicka upp hälften i vardera skål. 

Värmande Miso med Kimchi, 2 bowls

Under de kalla månaderna kan miso vara en bas som buljong till en god soppa med tillbehör. 

4 dl 50 gradigt varmt vatten

2 msk misopasta, råris eller korn

1 paket kelpnudlar

2 avokado, skuren i tärningar

4 skogschampinjoner, delade i mindre bitar

1 dl Tistelvind Kimchi Medium

Topping:

Färdigblandade Furikake eller svarta och vita sesamfrön

Valfritt:

Tamari

Värm vattnet till mison. Fördela på två skålar. Rör ut 1 msk miso i vardera skål.  Skölj kelpnudlarna och klipp de till mindre bitar. Lägg häften av nudlarna i skålen. Lägg i avokado, svamp och kimchi. Strö över furikake eller sesamfrön. Smaksätt med tamari om du önskar mer sälta. 

Lite av varje som hänt!

Lite av varje som hänt!

Idag måndag förmiddag sitter jag och skriver samman recept inför min online workshop på onsdag. Jag boostade mig själv med en chokladmjölk och kreativiteten satte fart!! Idén till en online workshop kom när jag stod i köket en lördagskväll och gjorde choklad med Liv...

En engelsk uppdatering 😁

En engelsk uppdatering 😁

Starting off my work week with a Super Duper Elixir Chocolate Milk and writing the recipes for Wednesday ”How to make your own Raw Chocolate” online workshop, updating my blog, answering emails and organising a weekly menuplan for @johannabjurstrom upcoming book 😻!...

Where ever I lay my mat

Where ever I lay my mat

... everyday I try to make space for yoga. Sometimes 5 min, and sometimes 2 hrs. It makes me feel more connected to myself; my breathe, my body and mind.Where ever I am, I try to squeeze in a yogamat but it can also be right on the carpet, as this morning.Mostly I am...

Var nöjd med allt som livet ger!

Var nöjd med allt som livet ger!

"Var nöjd med allt som livet geroch allting som du kring dig serglöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var glad och nöjd för vet du vaden björntjänst gör ju ingen glad.Var nöjd med livet som vi lever här."Ja den sista vintermånaden och med en pågående pandemi, får...

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Snart vänder det, ljusare har det blivit men snart vänder det och värmen och vårkänslan kommer. Hur ska vi hålla ut och hålla geisten uppe? Mitt tips är att göra sin egen raw choklad. Att inköpa ingredienserna, handla någon roliga chokladform och sedan känna hur...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »