Var nöjd med allt som livet ger!

feb 5, 2021

”Var nöjd med allt som livet ger
och allting som du kring dig ser
glöm bort bekymmer, sorger och besvär.

Var glad och nöjd för vet du vad
en björntjänst gör ju ingen glad.
Var nöjd med livet som vi lever här.”
Ja den sista vintermånaden och med en pågående pandemi, får denna låt gå på repeat i huvudet. 

Vad kan det raw köket ge en februari månad så man blir nöjd?I väntan på spirande gröna blad kan du spira hemma. Älskar det norska/danska ordet på groddar. Spirer!

Grodda, för mer närproducerat, eko och reko kan du inte hitta. Håll lite koll bara vart fröna/linser/bönor kommer från, är ju allra bäst om de också är framtagna i vårt älskade land. Jag äter groddar, dricker värmande teer med adaptogena effekter; reishi, chaga och torkad nässla från sommaren 2020.
Jag boostar min sallad och mitt immunförsvar med den antioxidant rika örten oregano, som jag plockad också sommaren 2020 och torkade. 
Hemmagjord raw choklad i olika former, smaksättningar och boostad på många med superpulver är min räddning, när energin tryter eller om jag behöver ge mig själv en själslig treat = näringsbomb.
Fermenterat står och puttrar i sina burkar. Boken ”Enkel kombucha och kimchi” har blivit en storsäljare, just för att den ger enkelheten till konsten i fermentering.

Bok: Enkel kombucha och kimchi - Recept för kropp & hjärna
Bok: Enkel kombucha och kimchi – Recept för kropp & hjärna


Varje dag blir det kål i någon form eller någon rotsak som är svenskodlad.
Så suveränt att min kära vän Karin Haglund gjort en bok om just KÅL så att jag får variation på mina kålrätter. Och i detta inspirationsbrev kan du vinna Karins senaste e-bok om älskade Kål. 
Vad hittar du på i ditt kök för att vara nöjd i februari? Något som gör dig nöjd både i kropp och själ? 


I februari kommer jag att ha en online workshop hur du gör din Raw Choklad hemma:). Den kommer att kunna gå att köpa även i efterhand men förboka din plats och var de första som får chansen att vara med via zoom.


Jag tror nästan att jag kan utlova ” Du kommer att vara så choklad hög och lycklig efteråt så februari kommer gå som en dans” garanti:).  Annars får du äta lite mer choklad 😉


Kram
Erica

Lite av varje som hänt!

Lite av varje som hänt!

Idag måndag förmiddag sitter jag och skriver samman recept inför min online workshop på onsdag. Jag boostade mig själv med en chokladmjölk och kreativiteten satte fart!! Idén till en online workshop kom när jag stod i köket en lördagskväll och gjorde choklad med Liv...

En engelsk uppdatering 😁

En engelsk uppdatering 😁

Starting off my work week with a Super Duper Elixir Chocolate Milk and writing the recipes for Wednesday ”How to make your own Raw Chocolate” online workshop, updating my blog, answering emails and organising a weekly menuplan for @johannabjurstrom upcoming book 😻!...

Where ever I lay my mat

Where ever I lay my mat

... everyday I try to make space for yoga. Sometimes 5 min, and sometimes 2 hrs. It makes me feel more connected to myself; my breathe, my body and mind.Where ever I am, I try to squeeze in a yogamat but it can also be right on the carpet, as this morning.Mostly I am...

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Snart vänder det, ljusare har det blivit men snart vänder det och värmen och vårkänslan kommer. Hur ska vi hålla ut och hålla geisten uppe? Mitt tips är att göra sin egen raw choklad. Att inköpa ingredienserna, handla någon roliga chokladform och sedan känna hur...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »