Recept med Matcha – Yuko Ono Sthlm

jun 6, 2021

Matchadressing till en sommarsallad
Sallad:

6 kvistar med grönkål

1 knippe rädisor

1 bunt sparris

1 liten fånkål

1 päron
Repa grönkålen och skär i mindre bitar. Dela rädisorna. Skär sparrisen i cirka 2 cm långa bitar. Skär fänkålen i tunna och mindre delar. Skär upp päronet i smala klyftor.
Dressing:

1 dl olivolja

1 msk kokosvinäger eller äppelcidervinäger

1/2 tsk – 1 tsk matchatepulverj

juice från 1 lime

en nypa salt
Häll i en burk och skaka.
Lägg alla salladsingredienserna förutom päronen i en skål. Massera in dressingen i salladen. Lägg till päronen innan servering.

Den perfekta Matchalatten – från boken ”Superfood boost/ Energifyllda mellanmål” köp boken här 

Den perfekta matcha latten gör jag superenkelt med att ta 1 msk cashewsmör med 3 dl varmt vatten samt 1,5 tsk matchate tepulver i en mixer och mixa. Fluffigt och lyxigt! Gör med kallt vatten för en kall matchalatte. Vid servering lägg till några isbitar.

Matcha cheesecake

Botten:

5 dl valnöter

1 dl riven kokos

20 dadlaren nypa salt
Kör valnötter och kokos till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt salt och dadlar och kör tills det blivit en deg. Klä botten till en 20 cm i diameter springform med bakplåtspapper. Tryck ut degen på botten.

Fyllning

5 dl cashwenötter, blötlagda 3-4 timmar

1 msk matchate

skal + juice från 2 lime

1 dl kokosolja

¾ dl honung

2-3 dl vatten

1 tsk spirulina

Mixa cashewnötter med matcha, honung, limejuice samt 2 dl vatten i en mixer. Tillsätt mer vatten efter behov. Vattenmängden beror en hel del på hur stark mixer du har. Det ska bli en len men fast kräm. Spara cirka 2 msk av smeten och lägg i en liten skål och rör ut spirulinan. Häll krämen över bottnen. Klicka ut den gröna krämen i små duttar med en sked cirka 10 – 15 st (som du ser på bilden). Ta en tandpetare och dra genom duttarna för att göra hjärtan. 

Nice cream Milkshake, 4 glas

Super läskande och uppiggande – se till att ha frysta bananer färdiga i frysen hela sommaren!


6 frysta bananer

2,5 – 3 dl växtbaserad mjölk

1 msk honung

1 msk matchapulver


Mixa i en mixer och servera direkt för äkta milkshake känsla. 

Kombucha float med matcha Nice cream från boken ” Enkel Kombucha och Kimchi”, köp boken här 

Det var en trend på 80- och 90-talet men uppfanns faktiskt redan 1874. Här kommer en helt ny, modern och nyttig tappning. En klassiker med nya smaker och bubblor från kombucha!Har du inte tid att göra glass, välj snabbvarianten köp glass i affären och rör ned matchapulver i den. 

Till servering behövs cirka 1 dl kombucha per glasskula.

Matchaglass

4 dl cashewnötter

½ dl kokosolja 

2 dl kokosgrädde

3 msk honung (alternativt 6 msk för en sötare variant)

2 msk matcha te (pulver)

2 msk citronjuice

Blötlägg cashewnötterna i 2–4 timmar. Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad. Mixa samtliga ingredienser till en len kräm. Smaka av med mer citron eller honung. Häll krämen, som ska vara ganska tjock, i en form. Ställ i frysen i minst 12 timmar. Låt tina i 30 minuter innan servering. Lägg glassen i en skål och häll kombucha över. 

Hjärtan på kaka

Hjärtan på kaka

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite...

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Bli med valp

Bli med valp

Bli med valpSå blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »