Utlottning Yuko Ono Sthlm – Matcha te

jun 6, 2021

Jag är en matcha te lover! Därför är jag extra glad att i detta inspirationsbrev få lotta ut det allra bästa Matcha te pulver jag någonsin smakat. 
Första gången jag smakade Yuko Onos teer var hos min fotograf Bianca Brandon Cox som arbetat med Yuko Ono, och även rest med henne till Japan. Jag kontaktade Yuko och frågade om hon ville lotta ut en påse med hennes bästa matcha te och jag fick chansen att utveckla flera recept med detta exceptionella te.  Se recepten på denna länk.
Ge en kommentar varför du älskar matcha eller är nyfiken på att testa om du aldrig för provat! Vinnaren dras i början av juli och meddelas via epost. 
Lämna din kommentar i kommentarsfältet. 

Yuko Ono Sthlm är specialiserade på teer & tetillbehör från Japan

Här på Yuko Ono Sthlm får du ta del av ett stycke unik japansk kultur.

Ett japanskt te kan avnjutas som det är, när som helst, året runt. Te är perfekt att starta dagen med och erbjuder en skön fikastund. Det är också en uppskattad måltidsdryck som förhöjer matens smak, precis som ett fint vin. Till skillnad från vin är te alkoholfritt så man unna sig en kopp te även till lunch och som en nyttig törstsläckare. Te kan även användas i mat och bak, speciellt Matcha.

Te förtjänar att drickas med respekt för de odlare som lägger ner sin själ, hjärta och mycket hårt arbetet i att odla och tillverka te. Te har också en lång kulturell historia och det japanska köket som baseras på te finns på Unescos världsarvslista.

Vi importerar teer av hög kvalitet direkt från utvalda familjeodlare i Japan, bland andra Yuko Onos egen familj, Sasara som ligger i Mie. Övriga familjeföretag är Takeo Chagyo i Mie, Hoshino-Seichaen i Fukuoka, Nakai-Seichajyo i Kyoto och Mukojima-en i Shizuoka.
Här kommer Yukos tips för läskande recept:- Gillar man läskande känsla så kan man även testa medkallvatten, även med kolsyrat / bubbelvatten med Matcha. Ca 2-4g /300-400ml vatten och skakar i termos / shaker. Vill man blanda medandra ingredienser justeras Matchas mängd efter smaken.
– Gör kallsmet ”Matcha ca 3g + ca 5 – 10 ml vatten” (mängdenjusteras efter smak) genom att blanda med bambutevisp, och hällöver Matcha-basen till valfritt glass, sorbet, och gör MATCHAAFFOGAT. Alternativ är du kan vispa Matcha med varmvatten ochhäller över kalla desserter om man vill uppleva ”de smälter”!
Följ Yuko på @yukoonosthlm_tea

MATCHA | Högkvalitativt malt grönt te för såväl testund som mat & dessert

Vi har KRAV-certifierad Matcha, från Yame, Fukuoka. Vår Matcha är noga utvalt och bland det bästa du kan få. Med den goda och vackert gröna Matchan får du i dig hela tebladet, eftersom Matcha görs av torkat Tencha som stenmalts. Yuko Ono Sthlm har fler sorters Matcha för teceremoni, bakning och annat.Varför är matcha så bra? Det piggar upp men man får inte samma krasch som man kan få av kaffe. Det gröna symboliserar klorofyll och klorofyll hjälper till att syresätta blodet. Klorofyllet hjälper också till att göra kroppen basisk. Matcha innehåller också mängder med antioxidanter. Win win att dricka matcha te. Men efter 15 ska jag inte dricka matcha då kan jag få svårt att somna. 
Matcha te är ett fint pulveriserat, grönt te som används i de japanska zen-buddistiska teceremonierna. Det vispas till en härligt illgrön dryck med fin, fyllig smak. Tebuskarna skuggas för att skyddas mot solen och man plockar bara de allra finaste bladen som sedan torkas och mals i mycket speciella stenkvarnshjul av granit
Matchapulvret har samma egenskaper som grönt te i bladform, men eftersom man använder hela bladet så blir det extra nyttigt. Den antioxidanta effekten blir extremt hög. Det är rikt på vitamin A, C och E. Matcha innehåller även den speciella aminosyran L-theanin som bara finns i grönt te.

Hjärtan på kaka

Hjärtan på kaka

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite...

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Bli med valp

Bli med valp

Bli med valpSå blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

10 Kommentarer

 1. Kristin Hellström

  Jag vill gärna vinna Matcha från Yuko Ono Sthlm.
  Min syster som bor i Sthlm har druckit matcha i flera år och nu vill jag gärna testa också. Sedan jag slutade med kaffe så har jag inte hittat något alternativ att dricka. Är så himla trött på att alltid dricka vqtten!

  Svara
  • Ulrica

   Är så nyfiken på Yuko Onos matchate och vill ju gärna testa en riktigt fin kvalitet. 💞🌿

   Svara
   • Susanne

    Det skulle få bli en liten ceremoni liknande stund då jag upplever min första kopp matcha the’ från Yuko Ono.
    Under körsbärsträdet med finaste muggen.

    Svara
 2. Hedvig

  När jag dricker matcha känns det som att jag gör något bra för mig själv, samtidigt som det är otroligt gott!

  Svara
 3. Anna

  Vill gärna testa matcha te -har aldrig testat .Förslker nu att bli av med mitt ’ beroende’ av svart te…hoppas att jag kan fastna gör något nyttigare te 🫖 🍵 🙂

  Svara
 4. Jennifer

  De gånger jag druckit Matcha har det fått mig att må gott inifrån och ut. Har en ledsjukdom som tar både energi och kraft men när jag druckit matcha har jag känt mig både piggare och rörligare. Så jag är helt övertygad att det måste göra gott för kroppen! Pga föräldraledighet (mindre ekonomi) så har jag inte köpt matcha på väldigt länge men drömmer om den dagen jag kan unna mig en kopp igen. 🍵🥰 Tack för allt gott du gör Erica!

  Svara
 5. Rebecka

  Som blyg introvert yogalärare är det otroligt krävande att stå och prata inför en klass i 90 minuter. Men när jag dricker matcha innan mina klasser blir jag både mer lugn och mer fokuserad. Därför hade jag blivit otroligt glad om jag fick testa Yuko Ono Sthlms matcha.

  Svara
 6. Jessica

  Av mycket jag har testat så har det av någon anledning inte blivit av att prova Matcha Te och jag är så nyfiken på det. Det ser så vackert och gott ut.

  Svara
 7. Frida

  Jag åt en matchaglass när jag var i Japan för några år sedan och efter det dricker jag matcha i princip varje morgon. Älskar smaken och ser fram mot att få njuta av matcha av riktigt god kvalitet.

  Svara
 8. Ankie

  Jag har bara druckit ”färdigt” te med matcha och skulle gärna dricka det sådär på riktigt.
  Har hört så mycket gott om detta te och med både autoimmun sjukdom och långvarig utmattning så vill jag gärna prova naturliga vägar till godare hälsa.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »