Största lyxen för mig är att härliga råvaror och det är en av nycklarna för att få raw food att fungera i vardagen. Dock är tiden en stor faktor i mitt liv att jag inte tar mig till min närmsta eko butik. Så en ännu större lyx är att få galet underbara råvaror direkt till min dörr! Det kliar i fingrarna för att sätta igång och skapa recept, och mat som ger både min kropp och själ energi! Årstidernas Stora Mixlåda kom och gav mig inspiration till några av följande recept. Klicka hem din låda från Årstiderna redan idag för leverans under veckan!
Slicade morötter
Vackra morötter i olika färger. Gör till ”remsor” med en rotfruksskalare och servera som en sidorätt. Så vackert och gott i sin enkelhet.

Päron frukost x 2
Fruktgröt
En fruktgröt är frukter som mixats med någon grönsak. En av mina fräscha favoriter är att mixa päron med fänkål och sedan toppa med valfria tillbehör.
2 päron
1/2 fänkål
2 msk vatten
Skär päron och fänkål i mindre bitar. Lägg i en mixer och tillsätt vatten. Mixa tills en slät konsistens. Toppa med frön, nötter, torkad frukt ( fikon är mums), granola eller musli.
Päron med bovete
I en av mina böcker har jag en frukosträtt jag kallar bovete mums. Detta är en variant av bovete mums som är mättande och har alla essentiella aminosyror.
1 dl groddat bovete
3 msk valnötter
1 päron
1 msk honung
mandelmjölk
Blötlägg bovete i minst 4 timmar ( blötlägg gärna mer bovete när du ändå blötlägger och ha till andra rätt), Skölj bort blötläggningsvattnet. Låt groddat i 24 timmar. Skär päron i mindre bitar. Hacka valnötterna grovt. Lägg i en skål med det broddade bovete. Ringla honung över och servera med mandelmjölk.
Picklad rödlök
Picklad rödlök i kylen kan piffa upp vilken maträtt som helst. Ha alltid redo i kylen till sallad, till mackan, till pizzan eller toppa din bowl med.
3 rödlökar
1 dl äppelcidervinäger
2 msk honung
Slica rödlöken med en mandolin. Lägg ut i en glasburk som har ett tättslutande lock. Häll över äppelcidervinäger och honung. Rör runt. Låt stå minst 1 timma för att snabbpickla. Går att förvara 14 dagar i kylen ( om inte mer).
Krispig sallad med purröda tomater med en Hampafrödressing
Det är dressingen som gör salladen men det är avgörande hur råvarorna till salladen är såklart!
Hampafrödressing:
1 dl hampafrö
1 dl vatten
2 msk b-jäst
1 msk vit miso
1 msk äppelcidervinäger
Mixa till en len dressing. Drizzla över salladen. Förvara i kylen i cirka fem dagar.
Äpplepaj:
En klassiker från min första bok ”Raw food på svenska”.
Deg:
4 dl mandlar3 dl havregryn
1 msk rapsolja eller mandelolja
en nypa salt
15 färska dadlar
Fyllning:
2 äpplen
2 bananer
1 tsk kanel
Garnering:
2–3 äpplen, skivade
kanel att pudra över
Kör mandlar och havregryn i matberedaren tills det finfördelats. Tillsätt olja, dadlar, kryddor och salt. Blanda igen. Tryck ut degen i en pajform.
Kör ingredienserna till fyllningen i matberedaren. Lägg fyllningen på pajdegen.
Garnera med de skivade äpplena. Strö eventuellt över kanel.
















0 kommentarer