Årstiderna recept💚

okt 9, 2021

Största lyxen för mig Ă€r att hĂ€rliga rĂ„varor och det Ă€r en av nycklarna för att fĂ„ raw food att fungera i vardagen. Dock Ă€r tiden en stor faktor i mitt liv att jag inte tar mig till min nĂ€rmsta eko butik. SĂ„ en Ă€nnu större lyx Ă€r att fĂ„ galet underbara rĂ„varor direkt till min dörr! Det kliar i fingrarna för att sĂ€tta igĂ„ng och skapa recept, och mat som ger bĂ„de min kropp och sjĂ€l energi! Årstidernas Stora MixlĂ„da kom och gav mig inspiration till nĂ„gra av följande recept. Klicka hem din lĂ„da frĂ„n Årstiderna redan idag för leverans under veckan!

Slicade morötter
Vackra morötter i olika fĂ€rger. Gör till ”remsor” med en rotfruksskalare och servera som en sidorĂ€tt. SĂ„ vackert och gott i sin enkelhet. 


PĂ€ron frukost x 2
Fruktgröt
En fruktgröt Ă€r frukter som mixats med nĂ„gon grönsak. En av mina frĂ€scha favoriter Ă€r att mixa pĂ€ron med fĂ€nkĂ„l och sedan toppa med valfria tillbehör. 
2 pÀron
1/2 fÀnkÄl
2 msk vatten
SkÀr pÀron och fÀnkÄl i mindre bitar. LÀgg i en mixer och tillsÀtt vatten. Mixa tills en slÀt konsistens. Toppa med frön, nötter, torkad frukt ( fikon Àr mums), granola eller musli.

PĂ€ron med bovete
I en av mina böcker har jag en frukostrĂ€tt jag kallar bovete mums. Detta Ă€r en variant av bovete mums som Ă€r mĂ€ttande och har alla essentiella aminosyror. 
1 dl groddat bovete
3 msk valnötter
1 pÀron
1 msk honung
mandelmjölk
BlötlĂ€gg bovete i minst 4 timmar ( blötlĂ€gg gĂ€rna mer bovete nĂ€r du Ă€ndĂ„ blötlĂ€gger och ha till andra rĂ€tt), Skölj bort blötlĂ€ggningsvattnet. LĂ„t groddat i 24 timmar. SkĂ€r pĂ€ron i mindre bitar. Hacka valnötterna grovt. LĂ€gg i en skĂ„l med det broddade bovete. Ringla honung över och servera med mandelmjölk. 

Picklad rödlök
Picklad rödlök i kylen kan piffa upp vilken matrĂ€tt som helst. Ha alltid redo i kylen till sallad, till mackan, till pizzan eller toppa din bowl med. 
3 rödlökar
1 dl ÀppelcidervinÀger
2 msk honung
Slica rödlöken med en mandolin. LĂ€gg ut i en glasburk som har ett tĂ€ttslutande lock. HĂ€ll över Ă€ppelcidervinĂ€ger och honung. Rör runt. LĂ„t stĂ„ minst 1 timma för att snabbpickla. GĂ„r att förvara 14 dagar i kylen ( om inte mer). 

Krispig sallad med purröda tomater med en Hampafrödressing
Det Àr dressingen som gör salladen men det Àr avgörande hur rÄvarorna till salladen Àr sÄklart!
Hampafrödressing:
1 dl hampafrö
1 dl vatten
2 msk b-jÀst
1 msk vit miso
1 msk ÀppelcidervinÀger
Mixa till en len dressing. Drizzla över salladen. Förvara i kylen i cirka fem dagar. 


Äpplepaj:
En klassiker frĂ„n min första bok ”Raw food pĂ„ svenska”. 
Deg: 
4 dl mandlar3 dl havregryn
1 msk rapsolja eller mandelolja
en nypa salt
15 fÀrska dadlar

Fyllning: 
2 Àpplen
2 bananer
1 tsk kanel

Garnering: 
2–3 Ă€pplen, skivade
kanel att pudra över

Kör mandlar och havregryn i matberedaren tills det finfördelats. TillsÀtt olja, dadlar, kryddor och salt. Blanda igen. Tryck ut degen i en pajform.
Kör ingredienserna till fyllningen i matberedaren. LÀgg fyllningen pÄ pajdegen.
Garnera med de skivade Àpplena. Strö eventuellt över kanel.

Flow Summit 2021

Flow Summit 2021

Internationella och skandinaviska inspiratörer sammanstrÄlar i Ärets online-event Det Àr en otroligt stor Àra att fÄ vara en del av Ärets Flow Summit! DÀr fÄr jag dela min helhetssyn pÄ hjur maten pÄverkar body, mind, spirit och hur du kan bjuda in mer raw food i ditt...

SÀkerheten för allt

SÀkerheten för allt

IgÄr nÀr jag skulle somna tÀnkte jag pÄ vad jag skulle vilja skriva till mÄnadens inspirationsbrev. Jag kom ihÄg en selfie jag hade tagit pÄ mig sjÀlv i bilen som jag hade sÀnt till en vÀn. Mina tankar kom till mig dÄ kring bilden hur vi behöver vÀlja det sÀkra före...

MĂ„nadens utlottning oktober Sapienic Boost

MĂ„nadens utlottning oktober Sapienic Boost

Jag mÀrker direkt nÀr det blir lite kyligare och mer blÄsigt utomhus, sÀtter pÄ vÀrmen inom hus och vips sÀger det sÄ blir huden helt annorlunda! Torr och mer kÀnslig. PÄ sommaren Àr jag lite slarvig med vad jag smörjer in mitt ansikte med för produkter men sÄ fort...

Women 55+

Women 55+

My mumâŁïž I am so inspired by her, to have seen her on the raw food path since more than 15 years is such a gift. Next year she will turn 80, have skin like a thirty year old, grateful beyond limits for her life and health and not taking a single pill except the...

Tre dagar med grön skönhet

Tre dagar med grön skönhet

SÄ otroligt roliga dagar i Stockholm. Som vanligt Àr det intensivt nÀr jag kommer dit, lÄnga dagar och flera möten och allt det "vanliga" som rullar pÄ i bakgrunden. I torsdags var det dags för Stockholm Beauty Weeks första dag. Jag fanns dÀr för Johanna Bjurström om...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »