Säkerheten för allt

okt 10, 2021

Igår när jag skulle somna tänkte jag på vad jag skulle vilja skriva till månadens inspirationsbrev. Jag kom ihåg en selfie jag hade tagit på mig själv i bilen som jag hade sänt till en vän. Mina tankar kom till mig då kring bilden hur vi behöver välja det säkra före det osäkra. Att välja säkerheten först. Hade inte det funnits en lampa och ett enerverande pipande ljud för att jag inte sätter på mig säkerhetsbältet så hade jag säkerligen kört många gånger utan; för att jag glömmer av, för att jag tycker att jag ”sitter fast”, för att jag blir för bekväm, eller jag ska ju bara köra en kort sväng. Dessvärre har inte min cykel samma ljud om jag inte sätter på mig en cykelhjälm där, ursäkterna kring att inte ta på sig hjälmen är ungefär detsamma som jag skulle ha för säkerhetsbältet, fast här har jag ju en frisyr som jag bli förstörd också ( fast jag oftast inte ens fixar mitt hår ;). I april var jag med om en cykelolycka, där jag blev påkörd av en Foodora cyklist som kom i rasande fart mot mig och killen som cyklade tittade ned på sin telefon och såg mig precis då han körde rakt in i mig. Jag slungades av cykeln och med huvudet rakt in i en betongcentrifug. Telefon, solglasögon och cykeln blev skadade men det är materiella ting, men mitt huvud aj aj aj. Hade jag cykelhjälm? Nej tyvärr inte. Tack vare att jag har ett fantastiskt nätverk av människor så har mitt huvud blivit mycket bättre, men är fortfarande långt ifrån som tidigare och jag är super känslig för för lite sömn och för intensivt dagligt program. Jag fick de bästa hompeopatiska råden från Johanna Bjurström för att minska på svullnaden och ta ned chocken, jag har fått distans healing av min fina vän Helena Swane med Healy, jag har fått kraniosakrala behandlingar och akupunktur. Jag har ätit massor av tillskott, superfoods och adaptogener för att göra det bästa för läkningen för min hjärna. 
Men ska olyckan behöva vara framme för att man ska göra en åtgärd? Nej verkligen inte. Jag lärde mig den hårda vägen kan jag verkligen intyga. Vad vill jag inspirera med denna historia? Jo, precis som vi måste sätta på oss säkerhetsbältet eller hjälm innan olyckan är framme, likadant behöver vi göra med vår hälsa. Hur kan du skapa ett säkert immunförsvar? Hur kan du välja mat som gör att du får kraft, lugn, balans och energi? Hur kan du ge dina tarmar bästa förutsättningarna för att ha en levande bakterieflora? Hur kan du skydda dina celler med mat som har antioxidantiva effekter? Och om du skulle bli sjuk, har du verktygen för att att bli frisk så snart du kan?Det är min passion att inspirerar dig till att du kan leva med säkert i livet, att välja mat som gör att du väljer det säkra före det osäkra. Till 80 % kan du påverka med dina livsstils val och kostval, aktivera sjukdomar som ligger genestiskt. Att välja ren, oprocessad mat full med fullvärdig näring och enzymer är det som att sätta på dig ditt hälso säkerhetsbältet.
Stay Safe!
Kram Erica

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »