Säkerheten för allt

okt 10, 2021

Igår när jag skulle somna tänkte jag på vad jag skulle vilja skriva till månadens inspirationsbrev. Jag kom ihåg en selfie jag hade tagit på mig själv i bilen som jag hade sänt till en vän. Mina tankar kom till mig då kring bilden hur vi behöver välja det säkra före det osäkra. Att välja säkerheten först. Hade inte det funnits en lampa och ett enerverande pipande ljud för att jag inte sätter på mig säkerhetsbältet så hade jag säkerligen kört många gånger utan; för att jag glömmer av, för att jag tycker att jag ”sitter fast”, för att jag blir för bekväm, eller jag ska ju bara köra en kort sväng. Dessvärre har inte min cykel samma ljud om jag inte sätter på mig en cykelhjälm där, ursäkterna kring att inte ta på sig hjälmen är ungefär detsamma som jag skulle ha för säkerhetsbältet, fast här har jag ju en frisyr som jag bli förstörd också ( fast jag oftast inte ens fixar mitt hår ;). I april var jag med om en cykelolycka, där jag blev påkörd av en Foodora cyklist som kom i rasande fart mot mig och killen som cyklade tittade ned på sin telefon och såg mig precis då han körde rakt in i mig. Jag slungades av cykeln och med huvudet rakt in i en betongcentrifug. Telefon, solglasögon och cykeln blev skadade men det är materiella ting, men mitt huvud aj aj aj. Hade jag cykelhjälm? Nej tyvärr inte. Tack vare att jag har ett fantastiskt nätverk av människor så har mitt huvud blivit mycket bättre, men är fortfarande långt ifrån som tidigare och jag är super känslig för för lite sömn och för intensivt dagligt program. Jag fick de bästa hompeopatiska råden från Johanna Bjurström för att minska på svullnaden och ta ned chocken, jag har fått distans healing av min fina vän Helena Swane med Healy, jag har fått kraniosakrala behandlingar och akupunktur. Jag har ätit massor av tillskott, superfoods och adaptogener för att göra det bästa för läkningen för min hjärna. 
Men ska olyckan behöva vara framme för att man ska göra en åtgärd? Nej verkligen inte. Jag lärde mig den hårda vägen kan jag verkligen intyga. Vad vill jag inspirera med denna historia? Jo, precis som vi måste sätta på oss säkerhetsbältet eller hjälm innan olyckan är framme, likadant behöver vi göra med vår hälsa. Hur kan du skapa ett säkert immunförsvar? Hur kan du välja mat som gör att du får kraft, lugn, balans och energi? Hur kan du ge dina tarmar bästa förutsättningarna för att ha en levande bakterieflora? Hur kan du skydda dina celler med mat som har antioxidantiva effekter? Och om du skulle bli sjuk, har du verktygen för att att bli frisk så snart du kan?Det är min passion att inspirerar dig till att du kan leva med säkert i livet, att välja mat som gör att du väljer det säkra före det osäkra. Till 80 % kan du påverka med dina livsstils val och kostval, aktivera sjukdomar som ligger genestiskt. Att välja ren, oprocessad mat full med fullvärdig näring och enzymer är det som att sätta på dig ditt hälso säkerhetsbältet.
Stay Safe!
Kram Erica

Flow Summit 2021

Flow Summit 2021

Internationella och skandinaviska inspiratörer sammanstrålar i årets online-event Det är en otroligt stor ära att få vara en del av årets Flow Summit! Där får jag dela min helhetssyn på hjur maten påverkar body, mind, spirit och hur du kan bjuda in mer raw food i ditt...

Månadens utlottning oktober Sapienic Boost

Månadens utlottning oktober Sapienic Boost

Jag märker direkt när det blir lite kyligare och mer blåsigt utomhus, sätter på värmen inom hus och vips säger det så blir huden helt annorlunda! Torr och mer känslig. På sommaren är jag lite slarvig med vad jag smörjer in mitt ansikte med för produkter men så fort...

Årstiderna recept💚

Årstiderna recept💚

Största lyxen för mig är att härliga råvaror och det är en av nycklarna för att få raw food att fungera i vardagen. Dock är tiden en stor faktor i mitt liv att jag inte tar mig till min närmsta eko butik. Så en ännu större lyx är att få galet underbara råvaror direkt...

Women 55+

Women 55+

My mum❣️ I am so inspired by her, to have seen her on the raw food path since more than 15 years is such a gift. Next year she will turn 80, have skin like a thirty year old, grateful beyond limits for her life and health and not taking a single pill except the...

Tre dagar med grön skönhet

Tre dagar med grön skönhet

Så otroligt roliga dagar i Stockholm. Som vanligt är det intensivt när jag kommer dit, långa dagar och flera möten och allt det "vanliga" som rullar på i bakgrunden. I torsdags var det dags för Stockholm Beauty Weeks första dag. Jag fanns där för Johanna Bjurström om...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »