Ett år sedan

nov 27, 2022

Det var ett år sedan jag uppdaterade bloggen på riktigt känns det som…. Min raw food guru Gabriel Cousens sa en gång till mig – ”Give it for seasons”. Allt behöver fyra årstider för att riktigt landa och det stämmer så väl. Så många gånger jag kan se tillbaka på året som gått och förstått att de tiden som de fyra årstiderna tar har behövts.
Ett år där jag vilat en del från skärmar och även fått en ny riktning i livet. Efter kaos kommer ordning. När vi är mitt i kaoset är det inte alltid lätt att se en riktning, anledningen varför saker händer, utan att det är att ta ett steg i taget varje dag. Ett litet steg om dagen mot bättre hälsa, i mitt syfte som människa på jorden, finna tacksamhet och glädje i hjärtat, kärleken från den större universella kraften, landa in i mig för att se vad behöver jag och hur kan jag på bästa sätt bidra till detta jordeliv. Det är för mig ”Raw Life” – det handlar inte om vad vi lägger på tallriken, stoppar i mixern eller vilken bild vi visar upp på sociala medier – det handlar om vem du är, vem väljer du att vara. Vågar vi leva och stå i vår egen raw sanning, den unika biokemiska energi varelse du är? Följa vårt hjärta, lyssna på magkänslan, och trots att huvudet kanske skriker Nej så vet du att vägen är rätt, trots att det skakar och du träder in på ny mark. Den nya marken kan både vara utforskande rymder inom dig eller att du fysiskt behöver skapa en ny plats kring dig; hem, jobb, relation, vara mer i naturen.


Året som har gått har jag fått vända in och ut på mig själv; hitta ljuset om och om igen och följa det, hitta tillbaka till min inneboende raw kraft som är full och tillit men också kräver ett sjukt stort jävlar anamma och företagsamhet. Jag känner att jag är nuddar på att vara ute på andra sidan torktumlaren som en vän sa att det är när man dels går igenom en skilsmässa och andra stora förändringar. Jag är lite tilltuffsad har jag känt då och då av rundgången men med varje varv har allt blivit klarare ( eller torrare;). Så jag vill dela min fortsatta resa mer aktivt här på bloggen och fortsätta inspirera till hur du kan leva mer från din raw kärna, hur vi kan bidra till att skapa en hållbar planet men ändå vara en del av samhället med dess konsumtion/ trender/ normer och kanske lite mattips här och där, mest för att jag inte kan låta bli. Jag hade länge tänkt att jag ska lägga ned Rawfoodbyerica helt utåt sätt, inom mig finns hon livs levande varje dag, även när det inte är raw food som kommer in i min kropp;). Jag har under året skalat av min identitet och det ego som var knutet till Rawfoodbyerica och nu känner jag att jag vill och väljer att stå helt i det sårbara och starka och dela mig mig av helheten på ett annat sätt.

Kort om mig nu 🙂
Jag bor i Majorna med Saga 15 år och Liv 8 år, i en tvåa ( mer om vårt minimalistiska funkis boende kommer :). Saga är mestadels hos mig så vi samsas fint på en liten yta, Liv är hos mig och sin pappa halva tiden var. 
Vi har sedan 1,5 år tillbaka den sötaste mysigaste dvärgtaxen Ronja. Min partner och man är Kumar som fått mig att landa i mig med sin kärlek och omtanke. Jag jobbar som butiksansvarig på Regnbågens Böcker och Smycken i Haga, och det är en gåva att arbeta på denna plats; fantastiska kollegor och fina kunder, underbara produkter i en magisk miljö. Jag har alltid älskat denna butik och min spirituella resa började när jag förstod att jag behövde ändra mitt liv och för snart 18 år sedan kom in på raw food genom min kusin <3. 
På Instagram och Facebook kommer du kunna följa mig mer dagligen.
Tack för att du funnits med mig, finns och förhoppningsvis fortsätter att följa mig <3.

Kram
Erica

God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

December månad har gått i rasande fart. Det har varit fullt upp på Regnbågens. Det är så härligt att träffa kunder och hjälpa dem i deras val att välja rätt gåva. För att skapa balans har jag försökt vara ute i naturen så mycket jag kunnat. Liv och jag letar...

Veckan som varit

Veckan som varit

Jag har haft en intensiv vecka på jobbet, vilket är så roligt men jag får komma ihåg i det roliga att återhämta mig. Så det var så underbart att helgen som var att bara Liv och jag och hunden var i vår egen lilla bubbla. Jag delar mer spontant på instagram vad som...

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »