Chokladtryffel recept från Passion för Mat

apr 24, 2022

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går snabbt;)På scenen gjorde jag en chokladtryffel, som är ett nytt recept som jag gjort flera gånger nu och bjudit på i olika sammanhang. Här får du receptet att njuta av! Perfekt att ha i frysen.
250 gr kakaomassa, gör flytande i ett ljummet vattenbad

200 gr dadlar, urkärnade

1 burk kokosgrädde 

En nypa salt

Valfritt: topping, gojibär
Kör dadlar i en matberedare. Tillsätt kakaomassa och kokosgrädden. Ta endast den fasta kokosgrädden för en tryffel som är mer ”hård” och ta med vatten om du vill att det ska bli mer som en chokladmousse.  Tillsätt en liten nypa salt. Kör allt till en krämig massa. Häll upp i en form med bakplåtspapper. Ställ in i frysen cirka 2 timmar. Ta fram och dela i mindre fyrkanter 2×2 cm, lägg i en låda och ställ tillbaka i frysen. Redo att ta fram och njutas utav.  Toppa med valfri topping; gojibär, hackade nötter, kakaonibs, rivet apelsinskal, eller var kreativ. Var även kreativ och använd olika smaksättare i tryffeln; exempelvis lakrits, chili, ingefära, pepparmynta. 


På mässan fanns flera utställare och många har växtbaserat tänk och att maten ska vara så ren som möjlighet, och passionerat gott också. Bland annat:

Peas of Heaven
Raw food choklad från Chokladfabriken/ Wermlands choklad 
Ännu ett hurra för mat som gör gott för både kropp och natur!

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »