Chokladtryffel recept från Passion för Mat

apr 24, 2022

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går snabbt;)På scenen gjorde jag en chokladtryffel, som är ett nytt recept som jag gjort flera gånger nu och bjudit på i olika sammanhang. Här får du receptet att njuta av! Perfekt att ha i frysen.
250 gr kakaomassa, gör flytande i ett ljummet vattenbad

200 gr dadlar, urkärnade

1 burk kokosgrädde 

En nypa salt

Valfritt: topping, gojibär
Kör dadlar i en matberedare. Tillsätt kakaomassa och kokosgrädden. Ta endast den fasta kokosgrädden för en tryffel som är mer ”hård” och ta med vatten om du vill att det ska bli mer som en chokladmousse.  Tillsätt en liten nypa salt. Kör allt till en krämig massa. Häll upp i en form med bakplåtspapper. Ställ in i frysen cirka 2 timmar. Ta fram och dela i mindre fyrkanter 2×2 cm, lägg i en låda och ställ tillbaka i frysen. Redo att ta fram och njutas utav.  Toppa med valfri topping; gojibär, hackade nötter, kakaonibs, rivet apelsinskal, eller var kreativ. Var även kreativ och använd olika smaksättare i tryffeln; exempelvis lakrits, chili, ingefära, pepparmynta. 


På mässan fanns flera utställare och många har växtbaserat tänk och att maten ska vara så ren som möjlighet, och passionerat gott också. Bland annat:

Peas of Heaven
Raw food choklad från Chokladfabriken/ Wermlands choklad 
Ännu ett hurra för mat som gör gott för både kropp och natur!

Ett år sedan

Ett år sedan

Det var ett år sedan jag uppdaterade bloggen på riktigt känns det som.... Min raw food guru Gabriel Cousens sa en gång till mig - "Give it for seasons". Allt behöver fyra årstider för att riktigt landa och det stämmer så väl. Så många gånger jag kan se tillbaka på...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »