Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går snabbt;)På scenen gjorde jag en chokladtryffel, som är ett nytt recept som jag gjort flera gånger nu och bjudit på i olika sammanhang. Här får du receptet att njuta av! Perfekt att ha i frysen.
250 gr kakaomassa, gör flytande i ett ljummet vattenbad
200 gr dadlar, urkärnade
1 burk kokosgrädde
En nypa salt
Valfritt: topping, gojibär
Kör dadlar i en matberedare. Tillsätt kakaomassa och kokosgrädden. Ta endast den fasta kokosgrädden för en tryffel som är mer ”hård” och ta med vatten om du vill att det ska bli mer som en chokladmousse. Tillsätt en liten nypa salt. Kör allt till en krämig massa. Häll upp i en form med bakplåtspapper. Ställ in i frysen cirka 2 timmar. Ta fram och dela i mindre fyrkanter 2×2 cm, lägg i en låda och ställ tillbaka i frysen. Redo att ta fram och njutas utav. Toppa med valfri topping; gojibär, hackade nötter, kakaonibs, rivet apelsinskal, eller var kreativ. Var även kreativ och använd olika smaksättare i tryffeln; exempelvis lakrits, chili, ingefära, pepparmynta.
På mässan fanns flera utställare och många har växtbaserat tänk och att maten ska vara så ren som möjlighet, och passionerat gott också. Bland annat:
Peas of Heaven
Raw food choklad från Chokladfabriken/ Wermlands choklad
Ännu ett hurra för mat som gör gott för både kropp och natur!
0 kommentarer