Veckan som varit

dec 3, 2022

Jag har haft en intensiv vecka på jobbet, vilket är så roligt men jag får komma ihåg i det roliga att återhämta mig. Så det var så underbart att helgen som var att bara Liv och jag och hunden var i vår egen lilla bubbla. Jag delar mer spontant på instagram vad som händer 🙂 men jag ska varje vecka försöka finna utrymmet att sammanfatta veckan som varit och dela med mig av sådant som du kanske kan inspirera dig <3.

Jag såg en liknande träd, gjort av pinnar och rep, i en affär och jag tänkte, det där kan jag väl minsann göra själv istället för att lägga ut 249 kr. Liv och jag plockade grenar i skogen, torkade dem och gjorde dem fina med täljkniv och sandpapper. Sedan snurrade vi natursnören runt och hängde upp. Jag skrev i mitt inkägg på instagram, den fina linjen att leva hållbart och med tanke på naturen men även att ta del av det ”vanliga” livet. Så detta pinnjulgransträd blev ett bra uttryck på balansen. Liv ville ha polkagrisar att hänga och roliga chokladprydnader. Så nu pryder vårt träd vårt hem och jag har nog tänkt att ha kvar det men variera det efter årstider, med torkade blommor, snäckor, löv, tygbitar. Uppdatering kommer.)

Lördag kväll som det är nu och jag sitter med datorn efter att jag kommit hem från jobbet och Hagabadet. Vi har gjort det riktigt julfint och idag var det julmarknad i Haga, det var sååå många människor i butiken men jättekul. Det var en kund som följt mig i mina böcker och här på bloggen och tackade så mycket för det. Älskar när jag träffar människor som jag nått på något sätt i butiken, och det gör mig extra glad, så glad att jag vill skriva och dela mer av tankar och vad som händer, och mat såklart. Jag fick en provvecka på Hagabadet, inte så att att jag är ny till Hagabadet. Redan för 16 års sedan gjorde jag och delade ut en raw food detox vecka till några i personalen, då var jag gravid med Saga och för 8 år sedan när Liv låg i magen, då utbildade jag deras kockar i raw food och gjorde en juice cleanse meny till deras restaurang. Men att bara vara kund och slappa efter en intensiv dag på jobbet det var en ny känsla och en lyx.

Jag kommer även att skriva om vad som händer på jobbet Regnbågens Böcker och Smycken här på bloggen, eftersom det är min livsstil och det är en oerhört roligt att jobba med något som varit min hobby i snart 20 år. Kunder kan komma in och bara vara, fylla på med energi, en del blir helt gråtfärdiga av känslan som skapats hos oss. I veckan var mediumet och astrologen Helena Magdalena Ivekrans Nätt för mingel och boksignering, sådan härlig och fin kvinna <3. Kvällen innan hade vi en föreläsning med ”Tvillingsjälar”, Hans och Martina som hade premiär för sin bok ”Bli din egen Healer”.

Jag delade även med mig i veckan om att jag tappade så mycket hår, som började för två år sedan, när jag fick svår covid och och gick igenom skilsmässan. Den mentala och fysiska stressen och viktnedgången, 10 kilo på 10 veckor, gjorde att jag tappade mycket hår. Jag har under dessa år försökt rädda det som varit kvar och även stärkt min kropp med kisel, zink och örter/svampar som stärker njurarna ( organet som stärker hår och chi inom kinesisk medicin). Nu efter två år har mitt hår blivit friskt och starkt igen och Karin Haglund, från Karins Gröna Värld, klippte av mig det gamla och fick håret att verkligen se fräscht ut.

Mitt tempo är vissa veckor högre än andra, och denna vecka är en sådan vecka. Imorgon söndag blir det fullt upp i butiken igen, men jag ska gå och lägga mig tidigt så jag kommer upp och yogar. Viktigt för mig är att gå ut i naturen, sätta mig ned och andas.. Denna bilden representerar en stund av närvaro och lugn för mig.
Dessa veckor när det är mycket på agendan, är det viktigt att min mat fungerar. Jag äter stora sallader på dagen med något lagat till; hummus, quinoa och ibland lite feta ost. Till det dricker jag en stor kopp med miso för att hålla värmen och hjälpa matsmältningen. Min morgon denna vecka har jag börjat med sellerijuice, vanligtvis gör jag inte det under vintern, eftersom det kyler ned kroppen, tyvärr när jag känner att jag har en begynnande inflammation i kroppen och ökad candida, som kommit av att jag ätit gluten några dagar och även druckit lite glögg och ätit några livsmedel med socker i, då kommer det som ett brev på posten och jag behöver mota Olle i grind med sellerijuice. Livet handlar om balans, det bästa är om jag inte äter detta som ger mig inflammation och ökad candida men ibland blir det bara så…. Jag är noga med att dricka ett grönt pulver varje dag, äta mycket frukter och även raw choklad. Nötter och torkad frukt är bra att ha för snabb energi och ger mättnad.
Hoppas din vecka varit fin och du har gjort fina saker för dig själv.
Kram

Erica

God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

December månad har gått i rasande fart. Det har varit fullt upp på Regnbågens. Det är så härligt att träffa kunder och hjälpa dem i deras val att välja rätt gåva. För att skapa balans har jag försökt vara ute i naturen så mycket jag kunnat. Liv och jag letar...

Ett år sedan

Ett år sedan

Det var ett år sedan jag uppdaterade bloggen på riktigt känns det som.... Min raw food guru Gabriel Cousens sa en gång till mig - "Give it for seasons". Allt behöver fyra årstider för att riktigt landa och det stämmer så väl. Så många gånger jag kan se tillbaka på...

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »