God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

dec 29, 2022

December månad har gått i rasande fart. Det har varit fullt upp på Regnbågens. Det är så härligt att träffa kunder och hjälpa dem i deras val att välja rätt gåva. För att skapa balans har jag försökt vara ute i naturen så mycket jag kunnat. Liv och jag letar trädsvampar när vi är ute. En del plockar jag och tar hem, torkar och har som prydnader och flera har hamnat i skyltfönstret i butiken. I naturen finner jag närvaro, ro, lust och mys. Älskar naturen! Jag har denna jul behövt planera på ett annat sätt för att även jag vara väl förberedd inför julen – denna underbara saffran och apelsin raw food cheesecake är en något jag gör varje jul. Så den blev gjord redan i november faktiskt:) Jag pudrar silver glitter pulver på för att se ut som snöflingor! Receptet hittar på du min instagram, har du inte instagram skriv ett mail till mig info@rawfoodbyerica.se så sänder jag det där 🙂

I december månad har jag även börjat dricka chaga dagligen med reishi, samt ökat mängden på mitt gröna pulver. En kopp miso om dagen håller mig varm och grundad, den sägs stärka yang energin, som är en stabil kraft framåt. Jag är så lycklig att jag håller mig frisk och försöker lyssna in kroppen så gott det går i livet som sker.

I hela december och under julen, kan vi lätt slukas upp av traditioner, mat, socker och allt som bjuds på, från godisskålar i butiker, julbord, pepparkakor och annat sött. Det är lätt att glömma av kontakten med maten och vad den gör för oss. Detta citat gillar jag så mycket. Hur allt vi äter blir en del utav oss. För varje tugga bryts molekylerna ned och blandas med saliven för att gå ut i blodet, till våra celler, bygga våra kroppar och sedan transformeras till avföring, kompost tillbaka till jorden. En medveten cirkel som sker oftast högst omedvetet tyvärr. Att stanna upp och ta in det du äter och hur det skapar dig och sedan förs tillbaka till jorden är livets cykel. En vacker sådan.

Julen firades sedvanligt hos mig bror och hans familj. Så vackert med nära och kära, mina barn, mamma, min man tillsammans. Äta, skratta, umgås, delar vart man är i livet och njuta av varandra. Det känns som julstämningen byggts upp under hela december, jag gillar julen och hur den introduceras med advent, lucia ( nedan ser du bilder från julmarknaden på Solhälla där Liv och jag även var med i luciatåget), gran som kommer in, kläs, julgodis och mat som förbereds men med handen på hjärtat så kan det vara skönt när granen åker ut och tomtarna ned i lådan tills nästa år igen. Då vill man förbereda för det nya året. Gå igenom året som varit, skriva några rader och vad man vill ta med sig in i det nya året och vad man ska stänga dörren för som är klart för året.
Nya intentioner, nytt år. Det är fint att dela högt med människor som du har nära, så de kan påminna dig om din riktning, stärka dig när det är svårt och peppa dig att det går.

I mellandagarna är det flera som söker sig till mig för att maten spårar ut under julen, jag öppnar då upp för samtal och ger mina reflektioner och tips/råd till att skapa balans och hållbarhet. Inte för att jag är klar med min resa utan för att jag själv är på samma resa att skapa förening mellan kropp och själ, där kroppen ska vara själens boning vår korta tid på jorden. Hur kan jag leva i så mycket harmoni som möjligt? inom och utom mig. Det är en fråga jag tar med mig in i 2023.

Jag önskar dig ett mjukt slut och ett sprakande 2023, där du tar nästa steg på din livsresa, använd kosten som ett kraftfullt verktyg för kraft, glädje, balans och energi. Allt kokas ned till kärlek, eller kanske mixas om vi ska prata raw food språk;)

Kram

Erica

Veckan som varit

Veckan som varit

Jag har haft en intensiv vecka på jobbet, vilket är så roligt men jag får komma ihåg i det roliga att återhämta mig. Så det var så underbart att helgen som var att bara Liv och jag och hunden var i vår egen lilla bubbla. Jag delar mer spontant på instagram vad som...

Ett år sedan

Ett år sedan

Det var ett år sedan jag uppdaterade bloggen på riktigt känns det som.... Min raw food guru Gabriel Cousens sa en gång till mig - "Give it for seasons". Allt behöver fyra årstider för att riktigt landa och det stämmer så väl. Så många gånger jag kan se tillbaka på...

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »