Mango Citron Ingefära kaka 🥭🍋

apr 27, 2023

Denna kaka gjorde jag till påsk och delade som en reel på instagram och här kommer den på bloggen, dock på engelska men hoppas det går strålande ändå. Testa! Sååå god 💛

🥭🍋 with dried ginger Raw Cake

This cake really turned out good 🙂 I love to be creative in the kitchen and for me is one of the best ways to be present with the ingredients and flavors and it is one of the most relaxing things I can do. When I got dried mango and cashews from @rutasoka I felt instantly this must turn into a cake💛. As much as I love making cakes I love to give this treat forward to others. My family at Easter and brought some to my work. One of my colleagues, started to cry because it was so good and said ”if only people knew how good this IS they would never eat anything else”. She also said, which made me very humble, ”if people know how talented you are in making cakes and talking about raw food”. That was very sweet of her…. But I just love to create and to serve 🫶🏻. Here is the recipe for you to try it out.

Filling:
7,5 dl cashewnuts, soaked at least 2 hours
160 g dried mango, soaked at least 2 hours
Juice from 4 lemons = 2 dl
1,5 dl coconut oil, liquid
1/2 dl raw cane sugar
Water from the dried mango 3-5 dl

Crust:
250 gr date paste
6 dl oats
1-2 tsk dried ginger
A pinch of salt

Topping:
Sprinkle raw cane sugar

Make the crust in a food processor and use a baking paper at the bottom of the round pan.
Drain the cashews. Put them in the blender and with 2 dl of the mango water and coconut oil. Add the sugar and some more of the mango water. Try to have the filling creamy and not to loose, therefore add the mango water in small amounts. How much of the mango water depends a lot on the blender you have, how strong it is. Spread the filling on the crust and sprinkle sugar on top. Let it sit in the freezer for 5 hours. Enjoy😋 psst. The left over in the blender blend with some water and you have delicious nut milk with mango flavor😉

Raw on a Budget

Raw on a Budget

Detta är ett ämne som jag delat om tidigare men är så värt att göra igen 🙂 Det behöver inte vara superdyrt att äta raw food. Så här är mina tips att äta raw food lite mer ekonomiskt! Hoppas återigen att du har överseende med att inlägget är på engelska <3 skriv i...

Rätt och Rå

Rätt och Rå

En underbar solig dag var det i lördags och vi bestämde oss för att ta en hike i ett natureservat på Orust. Min man fann en led och dit styrde vi kosan. På vägen dit körde vi förbi Rätt Rå, ett ställe som jag hört mycket om men inte direkt vetat vart det låg, och att...

En naturlig väg till välbefinnande

En naturlig väg till välbefinnande

Ända sedan jag var i 20 års åldern har jag velat ökat till människors välbefinnande på olika sätt. Det har varit min stora drivkraft, att få dela med mig och inspirera till en naturlig livsstil främst genom maten, men ändå med balans. När det nyttiga, raw food:andet...

Nya snabba bollar

Nya snabba bollar

I fredags när jag kom hem från jobbet fick jag sådan lust att göra nya recept:) jag hade 1 kg dadel pasta som jag ville göra fyra olika godsaker utav🌈! Och så hade en ny leverans av Rutasoka kommit med torkad mango och raw cashewnötter. 1/4 blev botten till en påskig...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »