
Detta har blivit min traditionella påsktårta, fräsch och söt och såklart gul! Du kan göra den helt nötfri genom att byta ut mandeln i bottnen till hälften havregryn och hälften havregryn.
Lemon Curd från Erikas Billydotter
Pajbotten:
4 dl mandel
1 dl kokos, riven
3 dl osvavlade aprikoser
1 msk kokosolja
¼ tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Lemon Curd
8 dl kokos, riven
3 dl honung
2 dl kokosolja, flytande
rivet skal från 6 citroner och juice från 5-6 st (smaka av med 3 citroner och skal från 3 citroner till att börja med)
1 tsk gurkmeja
Mixa mandel och koks i mindre bitar i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser. Tryck ut degen i en pajform, klä även upp på kanten.
Mixa kokos i en matberedare till en fuktig massa. Det tar ett tag innan kokosen släpper ifrån sig oljan. Tillsätt övriga ingrediensern och mixa så slätt som det går i matberedaren. Bred ut fyllningen över pajbottnen. Låt stelna i kylen i 2 timmar.









0 kommentarer