
Vegansmör:
Här serverad med Gourmetbrödet
Antiinfllammatoriskt och raw smör – busenkelt att göra själv!
1/2 dl olivolja
1/2 dl mjuk kokosolja
en nypa salt
2 tsk gurkmeja
Rör samman och förvara i en glasburk.
Avokadotoast:
Serverad på Kuvertbröd
Avokado och kimchi ( se mitt egna super goda recept här)

Bönnutella:
på Havrefralla
Baka med bönor är populärt, och bönor är bra att ersätta för de som är nötallergiker eller vill dra ned på nötter/frön. Super god och kan även rullas till tryfflar. Ett tips är då att göra 80 % choklad rinnande i ett vattenbad och rulla tryfflarna i.
1 burk svarta bönor
10 dadlar
en stor nypa flingsalt
2 msk kokosolja
2 msk raw kakaopulver
Kör samtliga ingredienser i matberedaren.

Raw Scramble egg/ tofu:
Serverad på surdegsbröd.
Galet likt scrambled egg eller scrambled tofu är denna raw variant med cashewnötter som bas. Torkad i torkugn blir det istället galet likt parmesan 🙂
2 dl cashewnötter
3 msk b-jäst
en stor nypa flingsalt
1 msk ljusmiso
Kör i matberedaren.
Soltorkad tomat & hampafrö spread med oliver:
Det som jag inte bredde på mackan gjorde jag till raw biffar och torkade i torkugnen.
2 dl hampafrö
200 gr soltorkade tomater i olja+ örtkryddor ex. oregano, timjan, rosmarin
Kör ingredienserna i en matberedare.

Granola:
Se recept för smoothiebowl att lägga granola på

0 kommentarer