Recept med Martas Glutenfria bröd

nov 7, 2021


Vegansmör:
Här serverad med Gourmetbrödet
Antiinfllammatoriskt och raw smör – busenkelt att göra själv!
1/2 dl olivolja
1/2 dl mjuk kokosolja
en nypa salt
2 tsk gurkmeja
Rör samman och förvara i en glasburk.

Avokadotoast:
Serverad på Kuvertbröd
Avokado och kimchi ( se mitt egna super goda recept här)


Bönnutella:
på Havrefralla
Baka med bönor är populärt, och bönor är bra att ersätta för de som är nötallergiker eller vill dra ned på nötter/frön. Super god och kan även rullas till tryfflar. Ett tips är då att göra 80 % choklad rinnande i ett vattenbad och rulla tryfflarna i.
1 burk svarta bönor
10 dadlar
en stor nypa flingsalt
2 msk kokosolja
2 msk raw kakaopulver
Kör samtliga ingredienser i matberedaren.


Raw Scramble egg/ tofu:
Serverad på surdegsbröd.
Galet likt scrambled egg eller scrambled tofu är denna raw variant med cashewnötter som bas. Torkad i torkugn blir det istället galet likt parmesan 🙂
2 dl cashewnötter
3 msk b-jäst
en stor nypa flingsalt
1 msk ljusmiso
Kör i matberedaren.


Soltorkad tomat & hampafrö spread med oliver:
Det som jag inte bredde på mackan gjorde jag till raw biffar och torkade i torkugnen. 
2 dl hampafrö
200 gr soltorkade tomater i olja+ örtkryddor ex. oregano, timjan, rosmarin
Kör ingredienserna i en matberedare. 

Granola:
Se recept för smoothiebowl att lägga granola på

Ett år sedan

Ett år sedan

Det var ett år sedan jag uppdaterade bloggen på riktigt känns det som.... Min raw food guru Gabriel Cousens sa en gång till mig - "Give it for seasons". Allt behöver fyra årstider för att riktigt landa och det stämmer så väl. Så många gånger jag kan se tillbaka på...

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »