Chakra meny – Regnbågs kosten

aug 28, 2018

Chakran och dess färger och betydelse:
Chakra är sanskrit och betyder livsenergihjul. Våra 7 största chakran har liksom vår aura olika färger. Färgerna symboliserar olika aspekter och egenskaper i vårt liv.
Inom den mediala världen så använder man sig ofta av chakra systemet i arbetet. Man öppnar upp sina chakran vid kontakten med andevärlden, när man jobbar med healing, kanaliserar eller när man känner och läser av andra människor eller djur. Därför är det bra att lära sig om våra chakran, var de sitter, vilka färger de har och vad de symboliserar.
Obalanser och begränsningar i våra liv brukar visa sig i våra chakran. Genom att känna in energin så får man information om vart de sitter. Energin har då inte ett fritt flöde och man kan uppfatta den som trög, långsam eller nästan obefintlig.
Negativa händelser i livet gör att vi stänger igen våra chakran för att skydda oss. Detta händer ofta när vi har dålig erfarenhet av kärlek, känner otrygghet, vid rädslor eller när vi är sjuka. Vi hindrar då det fria flödet och vår livskraft och livsenergi att flöda i våra kroppar vilket leder till att vi hamnar i obalans.
Man kan även få positiv information via våra chakran. Man kan känna vilka chakran som är mest aktiva och har mest energi och kraft. Det är inom de områdena som det just nu sker utveckling och där vi är som starkast.
När man öppnar upp och arbetar med chakran så kan även bilder, ord och symboler dyka upp. Vi är känsliga för all information och ju mer man arbetar med chakrasystemet ju känsligar blir man och ju lättare blir det att känna och läsa av.
Kron chakra / Hjässchakra – violettshutterstock_76162228
Placering: På fontanellen på hjässan.
Andligheten, healing energi, tillit, tro, kontakten till universum och det Högre jaget. Här sitter den mentala, tankar, kunskap, insikter och förståelse.
Obalans kan innebära bristande andlig kontakt. Koncentrationsproblem och att man har begränsningar med sina ha visioner och förmåga att se framåt.
Tredje ögat chakra / Pannchakra – indigo
Placering: Mellan ögonbrynen och ca1 cm ovanför.
Här finns vår intuition, klärvoajans, kreativitet och vårt undermedvetna. Obalans här ger dålig kontakt med sig själv och förmågan att lyssna inåt och följa din inrevägledning.
Hals chakra – ljusblå
Placering: På struphuvudet.
Halschakrat står för all form av kommunikation och kreativitet. Blå är en healing färg.
När vi har obalans här så brukar det komma ifrån att vi inte har stått upp för oss själv och vad vi tycker eller känner, man kan också ha problem med att sätta gränser mot andra människor.
Hjärt chakra – grön/rosa
Placering: Mitt i mellan brösten.
Hjärtchakrat står för våra relationer, kärlek, gemenskap, känslor, harmoni, balans och medkänsla.
Obalans här kan handla om relationsproblem och att man stängt till om sig och sina känslor.
Solarplexus chakra – gul
Placering:Solaplexus.
Här sitter vår Viljestyrka, livsenergi, livskraft, självförtroende, inspiration och våra sociala kontakter.
Obalans här kan påvisa att vi sätter oss själva främst, maktfixering, låg energinivå, osäkerhet och brister i självförtroendet.
Navel chakra – orange
Placering: Under naveln, ca 3 fingersbredder.
Här finns vår sexualitet, lust, kreativitet, moral, spontanitet, självförtroende, glädje, konstnärlighet och vår ambition.
Obalans här kan visa på låg sexlust och bristande moral. Man håller sig tillbaka och har svårt att få utlopp för sin kreativitet.
Rot chakra – röd / Brun
Placering: Området mellan anus och könsorganet.
Här finns vår rundtrygghet i både hemmet, ekonomin och arbetet. Rotchakrat symboliserar tryggheten och stabiliteten i livet och den fysiska kroppen.
Har man obalans här så kan det visa på osäkerhet i tryggheten och att man sitter fast i gamla mönster. Det kan också finnas tvångsbeteenden, girighet och dålig ork och kraft och ilska.

Text från http://tarotguiderna.se/medialt/chakra/
[restrict paid=”true”]
Frukost:

Röd Bovete gröt, cirka 4 port.
2 dl bovete, blötlagt (blir 3 dl blötlagt)
2 dl (200 gram) frysta jordgubbar, tinade eller ½ låda färska
4 – 8 dadlar eller 2 msk honung
2 krm ekologiskt vaniljpulver
Mandelmjölk
1 dl mandel
4 – 5 dl vatten
Bovetegröt:
Blötlägg bovetet i 8 timmar. Skölj av vattnet ordentligt. Använd som det är eller låt grodda i ett dygn. Tina jordgubbar om du använder frysta. Lägg bovetet, jordgubbar, dadlar/ honung och vaniljpulver i matberedaren och kör tills allt blandat sig till en gröt. Lägg upp i två skålar.
Mandelmjölk:
Mixa mandel med vatten till en mjölk, sila eventuellt genom en finmaskig trådsil eller en nötmjölkspåse. Spara mandelmassan i kylskåp eller frys till andra recept.

Mellanmål:
Gul & Orange chiagröt, cirka 4 port
 
juice från 10 apelsiner eller 7 dl apelsinjuice
1 dl chiafrön
½ dl lucuma pulver
300 gr färska aprikoser eller apelsin
Rör ned chiafrön i apelsinjuice, låt stå 1-8 timmar. Rör ned lucumapulver. Servera med färska aprikoser eller apelsiner, som är skurna i bitar.
Lunch:
Röd & Grön hjärtsallad med zucchininudlar, cirka 4 port
 
2 zucchini
1 msk olivolja
en nypa salt
1 msk citronjuice
Gör zucchini till nudlar i en grönsakssvarv. Massera in olja, citron och salt. Låt stå och marinera 30-60 minuter.
Ett salladshuvud
1 ask färska hallon eller 150 gram frysta, tinade hallon
2 päron
1 gurka
1-2 tsk balsamvinäger
Skölj och riv salladen. Lägg i en skål. Skär gurka och päron i mindre bitar. Vänd ned i salladen tillsammans med hallon och balsamvinäger. Servera med nudlarna.

Middag:
Chili & Cacao nachos med Chili con cacao och Lila ost.
 
Tortillachips
3 små burkar majs eller 4 majskolvar
½ avokado
2 dl gula linfrön
2 dl solroskärnor
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
3 tsk limejuice
1-2 vitlöksklyftor
½ -1 dl vatten
1-2 msk paprikapulver
3-4 msk kakaopulver
Mixa ingredienserna i en Vitamixer eller i en matberedare. Platta ut på ett teflex och skär med baksidan av en kniv till nachos storlke. Värm gärna igen innan servering och sprinkla lite havssalt ovanpå.
Chili con Cacao
( kan även serveras separat endast med zucchininudlar).
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1 kruka basilika
2 msk rosmariin
6 soltorkade tomater
1 msk citron juice
2 krm cayenne peppar
4 oliver
2 msk kakaopulver
½ röd paprika
1 dl av mixade svampar
½ dl olivolja
Finhacka vitlök och rosmarin. Tärna tomater och paprika. Skiva oliverna. Dela svampen i mindre bitar.Tillsätt alla ingredienser i matberedaren, förutom oljan. Kör tills konsistensen fortfarande är chunky. Låt stå i cirka 10 minuter. Rör ned oljan. Värm med fördel i en torkugn i cirka 4 timmar. Servera med tortillachips eller zucchininudlar.

Lila ost
5 dl cashewnötter, blötlagda cirka 2 timmar
2 msk b-jäst
1 dl frysta blåbär, tinade
2 msk vit miso
1 msk äppelcidervinäger
cirka 3 dl vatten ( använd så lite vatten som möjligt)
rödkök
Mixa alla ingredienser i en Vitamixer eller kör i en matberedare till en jämn konsistens. Låt stå cirka 4 timmar i kylen innan servering. Smaka gärna av med mer miso, b-jäst och äppelcidervinäger.
Servera med finhackad rödlök
Dessert:
Vitchokladcheesecake med passionsfrukt

Botten:
5 dl pecannötter
15 dadlar
en nypa salt
Vit chokladkräm:
5 dl cashewnötter, blötlagda
½ dl vatten
½ dl citronjuice
½ dl agavesirap
½ dl kokosolja, flytande
1 dl kakaosmör, flytande
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt
Topping:
5 passionsfrukter
Gör kakaosmör och kokosolja flytande. Kör pecannötterna i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills en smulpajskonsistens. Bred ut på en bottnen på en springform. Mixa ingredienserna till krämen tills det blivit en len konsistens. Bred över nötbottnen. Bred ut passionsfrukterna. Ställ in i frys eller kyl tills den fått cheeseliknande konsistens cirka 3-4 timmar (i kyl) 30-60 minuter i frysen. Dekorera med ätbara blommor innan servering. [/restrict]

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »