En Gladare Påsk med raw food sött

mar 26, 2016

Bästa Anna Hult har tagit bilderna till boken ”Mitt nya Raw food kök” och hon har fångat sötnoskycklingarnas bästa sida. Har du inte redan gjort påskgodis, kika i skafferiet eller skynda till affären och ställ dig i köket. Det går på en kvart så är ditt godis fixat!
img_9229.jpg
Chokladägg, cirka 20 st
Nöt och fröfria chokladägg med bara dadlar som bas. Ett recept när jag skulle göra påskgodis till Saga förskola – både stora och små gillade chokladäggen. Prova att rulla i färgad  riven kokos.
30 dadlar
½ dl kokolja, mjuk (ej flytande)
1 dl raw kakao
Kör alla ingredienser i matberedaren tills det blivit en smet. Forma till ägg.
Färgad kokos:
3 dl riven kokos
Alternativ:
1) 3-5 tsk gurkmeja
2) 3-5 tsk E3 live alger eller spirulina
3) Juice från tinade blåbär, cirka ½ dl
Det går att använda rödbetsjuice, morotsjuice för att färga med
img_9230.jpg
Påskkycklingar
1 liter mandel, använd gärna mandelmjöl
1 -1 ½ dl honung
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja
Färga med:
Gurkmeja, börja med 1 krm (den får inte ta över smaken)
Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa. Färga med gurkmeja, genom att arbeta in den med händerna. Gör påskkycklingar med små bitar av gojibär som näbb och kakaonibs som ögon.

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »