Recept från "Rå Matglädje" av Erika Frost

jun 28, 2016

img_9949.jpg
Erikas recept är inte bara sagolika utan även så vackra att se på. Det vattnas bara att titta på bilden, eller hur?
En midsommarnatts dröm
16 bitar
Botten:
2 dl torra dadlar, urkärnade
2 dl hasselnötter
1 tsk stötta kardemummakärnor
vaniljpulver
1 nypa salt
Fyllning:
8 dl cashewnötter, blötlagda i minst 8 timmar
1 dl kokosolja
3 dl finhackad rabarber
1 dl tinade jordgubbar
1 1/2 dl agavesirap
1 nypa vaniljpulver
ev 1/2 dl vatten
Topping:
1 dl kokosolja
2 dl tinade jordgubbar
1 dl agavesirap
2 dl finhackad rabarber
ev 1 dl grovhackade hasselnötter för extra crunch
Till Garnering:
färska jordgubbar
smultron
ätbara blommor som tex. rosor, ringblomma, penseer eller gurkört.
Gör så här:
Börja med att klä bottenskivan av en springfrorm med plastfolie eller annat som bakpapper. Detta är för att underlättta när kakan ska serveras samt att botten blir snyggare.
Botten:
Mixa dadlar, nötter, kardemumma, vanilj och salt tills du har ett kladdigt hack, inte en slät deg. Tryck ut i bottnen i formen och ställ i frysen.
Fyllning:
Häll av blötläggningsvattnet och skölj nötterna noga. Smält oljan över ett vattenbad. Mixa nötter, olja, rabarber, jordgubbar, sirap och vanilj. Mixa tills blandningen är helt slät och tillsätt eventuellt lite vatten om smeten är för tjock. Konsistensen ska vara som en kladdkakesmet – inte rinning men inte heller helt fast. Häll fyllningen i formen och låt stå i frysen medan du gör toppingen.
Topping:
Smält oljan över ett vattenbad och se till att samtliga ingredienser håller ungefär samma temperatur. Mixa olja, jordgubbar och sirap till en smet och rör sedan i rabarbern. Häll blandningen över fyllningen och toppa eventuellt med nöterna. Låt stå i frys i minst 8 timmar.
Låt tårtan tina 20-30 minuter före servering och garnera med jordgubbar, smultron och ätbara blommor.

Raw food Retreat

Raw food Retreat

Raw Food Retreat med Erica Jag är så glad att äntligen kunna sprida informationen om mitt kommande retreat på Solhälla! Där ett utrymme skapas för att möta dig själv genom medveten och hälsosam RAW food matlagning, Emotional Body Awareness Exercises, meditation och...

Raw on a Budget

Raw on a Budget

Detta är ett ämne som jag delat om tidigare men är så värt att göra igen 🙂 Det behöver inte vara superdyrt att äta raw food. Så här är mina tips att äta raw food lite mer ekonomiskt! Hoppas återigen att du har överseende med att inlägget är på engelska <3 skriv i...

Mango Citron Ingefära kaka 🥭🍋

Mango Citron Ingefära kaka 🥭🍋

Denna kaka gjorde jag till påsk och delade som en reel på instagram och här kommer den på bloggen, dock på engelska men hoppas det går strålande ändå. Testa! Sååå god 💛 🥭🍋 with dried ginger Raw Cake This cake really turned out good 🙂 I love to be creative in the...

Rätt och Rå

Rätt och Rå

En underbar solig dag var det i lördags och vi bestämde oss för att ta en hike i ett natureservat på Orust. Min man fann en led och dit styrde vi kosan. På vägen dit körde vi förbi Rätt Rå, ett ställe som jag hört mycket om men inte direkt vetat vart det låg, och att...

En naturlig väg till välbefinnande

En naturlig väg till välbefinnande

Ända sedan jag var i 20 års åldern har jag velat ökat till människors välbefinnande på olika sätt. Det har varit min stora drivkraft, att få dela med mig och inspirera till en naturlig livsstil främst genom maten, men ändå med balans. När det nyttiga, raw food:andet...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »