Serafias Magiska teer

dec 14, 2018

Serafia är en magisk kvinna. Jag träffade henne för första gången i början av september på Regnbågens 25 år jubileum. Det sa bara klick. Och vi visste att vi ville ses mer. Nu har vi setts några gånger och vi har flera saker gemensamt. Vi gillar verkligen varandra:). En sak är hästar. En sak är magin i maten. Så Serafia kom hem till mig så vi kunde göra lite magi i köket.

Jag hade förberett pepparkakor och saffransbullar i torkugnen, recept till bullarna ska jag provgöra en gång till innan jag publicerar det så det blir extra bra.
Pepparkaka
Till 30 hjärtan:
5 dl mandel
2 ½ msk mandelolja eller rapsolja
en nypa salt
5 tsk kanel
5 krm ingefära
25 nejlikor, stötta med mortel eller ca 5 tsk malda
5 msk honung
10 dadlar
Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt olja och dadlar, kör tills det blandat sig. Lägg i kryddorna och saltet, kör igen. Tillsätt kryddorna och kör tills allt blanda sig ordentligt med smeten. Tillsätt honung, börja med 1 msk och fortsätt att köra. Degen skall bli lagom ”kladdig” för att kunna tryckas ut på en skärbräda eller bakbord. Torka gärna i torkugn på 42 grader i 24-30 timmar, tills de har blivit hårda. Tiden varierar beroende på tjockleken på pepparkakorna.

Serafia gjorde ett supergott te, du ser receptet nedan och det är från hennes kommande bok. I klippet bytte hon ut kanelstång mot vaniljstång, så prova både och. Lägg alla ingredienser i en presskanna och fyll på med varmt vatten. Låt dra några minuter. Söta även med honung om du vill runda av smaken något.

 

Ros choklad:
2 dl kakaomassa
1/2 dl kakaosmör
1/2 dl ane sugar crystals
1 msk lecitin
1/2 dl kokossmör
2 – 4 droppar rosolja
1 liten nypa torkade rosblad per form ( dock ej nödvändigt)
en nypa salt
Gör kakaomassa och kakaosmör flytande i ett vattenbad. Rör ned övriga ingredienser. Strö en liten nypa rosblad och lägg i varje form. Häll i chokladröran i formarna och ställ in i frys eller kyl.
Img 9986.jpg

 
Vill du ta mer del av Serafia följ hennes live inspelningar på facebook och ta del av hennes magi på hemsidan Vita Kvasten; där kan du läsa mer om tarotlekar, kristaller, konst, smycken, förbeställa Serafias bok och få vägledning i livet. Hur kommer 2019 mån tro?
Kram
Erica

Raw food Retreat

Raw food Retreat

Raw Food Retreat med Erica Jag är så glad att äntligen kunna sprida informationen om mitt kommande retreat på Solhälla! Där ett utrymme skapas för att möta dig själv genom medveten och hälsosam RAW food matlagning, Emotional Body Awareness Exercises, meditation och...

Raw on a Budget

Raw on a Budget

Detta är ett ämne som jag delat om tidigare men är så värt att göra igen 🙂 Det behöver inte vara superdyrt att äta raw food. Så här är mina tips att äta raw food lite mer ekonomiskt! Hoppas återigen att du har överseende med att inlägget är på engelska <3 skriv i...

Mango Citron Ingefära kaka 🥭🍋

Mango Citron Ingefära kaka 🥭🍋

Denna kaka gjorde jag till påsk och delade som en reel på instagram och här kommer den på bloggen, dock på engelska men hoppas det går strålande ändå. Testa! Sååå god 💛 🥭🍋 with dried ginger Raw Cake This cake really turned out good 🙂 I love to be creative in the...

Rätt och Rå

Rätt och Rå

En underbar solig dag var det i lördags och vi bestämde oss för att ta en hike i ett natureservat på Orust. Min man fann en led och dit styrde vi kosan. På vägen dit körde vi förbi Rätt Rå, ett ställe som jag hört mycket om men inte direkt vetat vart det låg, och att...

En naturlig väg till välbefinnande

En naturlig väg till välbefinnande

Ända sedan jag var i 20 års åldern har jag velat ökat till människors välbefinnande på olika sätt. Det har varit min stora drivkraft, att få dela med mig och inspirera till en naturlig livsstil främst genom maten, men ändå med balans. När det nyttiga, raw food:andet...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »